Πώς να επιλέξετε μια εταιρεία security

Πώς να επιλέξετε μια εταιρεία security

Έχετε πάρει την απόφαση να τοποθετήσετε συστήματα ασφαλείας στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας και παρόλο που μπορείτε να βρείτε αρκετές πληροφορίες για τα προϊόντα που θα αγοράσετε, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την εταιρεία που θα συνεργαστείτε.

Καθημερινά ακούμε διάφορα περιστατικά για τον κλάδο του security και είναι αλήθεια ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας, δεν καλύπτει τον καταναλωτή όπως θα έπρεπε, παρόλες τις προσπάθειες που γίνονται.

Οι εταιρείες security είναι εταιρείες πρόληψης που έρχονται συχνά αντιμέτωπες με το «έγκλημα». Πρέπει να είναι σε θέση να σας προστατεύσουν όταν χρειαστεί. Σκεφτείτε ότι μπορεί να τοποθετήσετε ένα σύστημα ασφαλείας και να μην το χρειαστείτε ποτέ. Μπορεί όμως να το χρειαστείτε μόνο μία φορά! Εκείνη τη φορά πρέπει να λειτουργήσουν όλα (συστήματα και υπηρεσίες) άψογα.

Γι’ αυτό το λόγο φτιάξαμε μία λίστα με όλα όσα θα πρέπει να συλλέξετε ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

 1. Η εταιρεία πρέπει να είναι αδειοδοτημένη από το κράτος και να έχει την ειδική άδεια που της παρέχει η Αστυνομία. Επίσης, πρέπει να έχει άδειες για όλο το προσωπικό της το οποίο εργάζεται στις θέσεις των φυλάκων και των τεχνικών.
  Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν θα βάλετε μέσα στο σπίτι σας παράνομους. Σκεφτείτε μόνο, το γιατί κάποιος που ασχολείται με την ασφάλεια και έχει πρόσβαση σε τόσα σπίτια, να μην θέλει να βγάλει άδεια από την Αστυνομία!
 2. Πρέπει να έχει πιστοποιήσει τις διαδικασίες της. Και εδώ δεν υπάρχει άλλος τρόπος, από το να σας δείξει τα πιστοποιητικά της. Όσα περισσότερα πιστοποιητικά (και βραβεία) διαθέτει μια εταιρεία τόσο πιο σημαντικό είναι αυτό για εσάς, αφού αποδεικνύει σε ένα σημαντικό βαθμό την οργάνωση και το κύρος της.
 3. Πρέπει να έχει ασφάλεια αστικής ή επαγγελματικής ευθύνης. Δεν νοείται εταιρεία που να μη διαθέτει τέτοια ασφάλεια, πόσο μάλλον μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας. Αυτό σας εξασφαλίζει ότι σε περίπτωση λάθους εσείς θα αποζημιωθείτε. Φυσικά αποδεικνύει και τον επαγγελματισμό μιας εταιρείας αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλίζουν πιο δύσκολα εταιρείες που παρουσιάζουν μεγάλο ρίσκο.
 4. Η εταιρεία θα πρέπει να διαθέτει γραφεία και να μην ασκεί τη δραστηριότητά της από σπίτια ή άλλους χώρους. Ειδικά, όσα περισσότερα χρόνια δραστηριοποιείται μια εταιρεία τόσο σημαντικότερο είναι να έχει τον επαγγελματικό της χώρο.
 5. Πρέπει να χρησιμοποιεί δικές της πραγματικές φωτογραφίες από τους χώρους και το προσωπικό της. Αυτό δείχνει ως ένα βαθμό ειλικρίνεια και διάθεση για να τη γνωρίσετε πραγματικά. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να κρατάτε επιφυλάξεις.
 6. Πρέπει να έχει 24ώρη Υποστήριξη. Η 24ώρη υποστήριξη είναι παράγοντας απαραίτητος όταν μιλάμε για ασφάλεια. Ποτέ δεν γνωρίζουμε πότε θα χτυπήσει ένας παράνομος, άρα θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι η εταιρεία που θα συνεργαστείτε θα είναι εκεί για να σας προστατέψει κάθε στιγμή.
 7. Πρέπει να χρησιμοποιεί επώνυμα προϊόντα αλλά και αναλώσιμα στις εγκαταστάσεις που πραγματοποιεί. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι το Α και το Ω αφού αν δεν λειτουργήσει δεν θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία security. Θα πρέπει να ζητήσετε τα πιστοποιητικά γνησιότητας των προϊόντων που χρησιμοποιεί η εταιρεία που θα συνεργαστείτε.
 8. Πρέπει να ελέγξετε το ενδεικτικό πελατολόγιο της εταιρείας αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι να δείτε επώνυμες μαρτυρίες από αυτό, που να μαρτυρούν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Αναζητήστε πραγματικά περιστατικά και συστατικές επιστολές.
 9. Πρέπει να ελέγξετε αν με τις ενέργειές τους δημιουργούν κενό στην ασφάλεια άλλων πελατών τους. Π.χ. στο Facebook δεν πρέπει να παρουσιάζουν χώρους από τους πελάτες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα κατανοητά τα μέτρα προστασίας που διαθέτουν. Ειδικά όταν υπάρχει ελλιπής μελέτη. Σκεφτείτε: θα θέλατε το σπίτι σας να μπορεί να το δει ο οποιασδήποτε στο internet;
 10. Πρέπει να ζητήσετε τα συμβόλαια που αφορούν τις υπηρεσίες τους. Αυτά πρέπει να είναι σε απλή γλώσσα γραμμένα, να μην έχουν μικρά γράμματα και να είναι ξεκάθαρα. Σε ένα συμβόλαιο πρέπει να ορίζονται όλες οι παράμετροι και οι ευθύνες της κάθε πλευράς. Όλα πρέπει να τα ζητήσετε γραπτώς, αφού μόνο έτσι θα είστε καλυμμένοι.
 11. Πρέπει να δείτε τους όρους στην προσφορά και τις εγγυήσεις που σας παρέχονται. Μία ελλιπής προσφορά, μόνο προβλήματα μπορεί να σας δημιουργήσει μελλοντικά.
 12. Πρέπει να είναι σε θέση να σας ενημερώσουν για τον τρόπο που προστατεύουν το προσωπικό τους. Π.χ. ότι εφοδιάζουν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό το προσωπικό τους κ.α.
 13. ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτούν να κόψουν μικρότερο τιμολόγιο ή να πληρωθούν «μαύρα» χρήματα για εργασίες και υπηρεσίες που θα παρέχουν. Κάντε τέτοια ερώτηση και αν πάρετε διαφορετική απάντηση να ξέρετε ότι πρέπει να φύγετε μακριά. Μία εταιρεία που προσφέρει ασφάλεια πρέπει να είναι καθαρή σε όλα. Δεν μπορεί και τίμια να είναι και να κλέβει το κράτος. Και πάλι πρέπει να σκεφτείτε ποιον θα βάλετε στο σπίτι και στην επιχείρησή σας.
 14. Τέλος θα πρέπει να ρωτήσετε γνωστούς σας που έχουν ήδη συνεργαστεί μαζί με την εταιρεία, για να σας αναφέρουν την εμπειρία τους. Αν δεν γνωρίζετε κάποιον που να είναι ήδη πελάτης στην συγκεκριμένη εταιρεία, ζητήστε να μιλήσετε με 2-3 τυχαίους πελάτες τους σε ένα meeting που θα κάνετε μαζί τους.

Εμείς, στη Falcon Security, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σάς προκύψει από τις παραπάνω συμβουλές. Ακόμη, θα μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε για οποιονδήποτε άλλο προβληματισμό σας.

Με εκτίμηση
Η ομάδα της Falcon Security

Ζήτησε Προσφορά