Κέντρο Λήψης Σημάτων ή SMS και Τηλεφωνητής

Κέντρο Λήψης Σημάτων ή SMS και Τηλεφωνητής

Η απάντηση δεν είναι μία και κάθε επιλογή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που κάποιος πρέπει να τα γνωρίζει πριν να αποφασίσει τι θα επιλέξει. Επίσης, η απόφαση αυτή εξαρτάται και από το ποσοστό κάλυψης του χώρου που επιθυμεί να έχει ο πελάτης. Δηλαδή κατά πόσο τον ενδιαφέρει η ασφάλεια του χώρου και οι γρήγορες ενέργειες σε περίπτωση συμβάντος. Π.χ. άλλη ασφάλεια επιθυμεί κάποιος στην κύρια κατοικία του, άλλη σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εξοχικό και άλλη σε ένα χώρο που δεν έχει τίποτα μέσα. Όμως, σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί μόνο να αποτρέψουμε την κλοπή αλλά θα πρέπει να προλάβουμε και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις, όπως είναι οι βανδαλισμοί του χώρου κ.α. ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές εταιρείες καθορίζουν τις υπηρεσίες ασφαλείας που πρέπει να διαθέτει ένας χώρος. Όλο και πιο συχνά σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, είναι απαραίτητη η σύνδεση του συστήματος συναγερμού με Κέντρο Λήψης Σημάτων. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ασφαλιστή σας για τις εξαιρέσεις του συμβολαίου σας αλλά και για τυχόν εκπτώσεις που θα έχετε, εφόσον διαθέτετε την παραπάνω υπηρεσία. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ SMS Το βασικότερο πλεονέκτημα της αποστολής sms από το συναγερμό στο κινητό σας είναι ότι υπάρχει σημαντικά χαμηλότερο μηνιαίο κόστος, αφού οι χρεώσεις συνήθως δεν υπερβαίνουν τα 2-3 ευρώ (πάγια σε έναν αριθμό τηλεφώνου). Φυσικά θα πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα τηλεπικοινωνίας που να διαθέτει αρκετά δωρεάν sms γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι χρεώσεις αυτές θα αυξηθούν.   Το επόμενο πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ να έρθει τεχνικός στο χώρο σας για έλεγχο της ταχύτητας αποστολής των σημάτων συναγερμού. Αυτό γιατί ο συναγερμός δεν χρησιμοποιεί τη σταθερή τηλεφωνική γραμμή για να στέλνει τα sms.   Είναι κατανοητό ότι τα πλεονεκτήματα αφορούν κυρίως οικονομικούς λόγους.  Εφόσον δεν συμβεί πραγματικό περιστατικό η κάλυψη αυτή είναι αρκετή. Το πρόβλημα όμως έρχεται τη στιγμή που στο σπίτι σας θα υπάρχει πραγματικό περιστατικό και θα πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες σωστά και γρήγορα. Διαβάστε τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουμε και θα καταλάβετε γιατί όλο και περισσότερος κόσμος αφήνει το sms και συνδέει το συναγερμό του σε Κέντρα Λήψης Σημάτων. Καθώς επίσης και γιατί πλέον το ζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες.             ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ SMS  

  1. Δεν έχετε πάντα το κινητό τηλέφωνο μαζί σας Είτε βρίσκεστε στη θάλασσα, είτε κάνετε κάποιο σπορ, είτε ακόμη και μέσα στο σπίτι κ.ο.κ. υπάρχουν στιγμές που το τηλέφωνό σας δεν το κρατάτε στα χέρια σας ή δεν θα μπορέσετε να το ακούσετε και, έτσι, όταν ο συναγερμός στείλει το μήνυμα, θα αργήσετε να αντιδράσετε.
  2. Δεν έχει πάντα σήμα το κινητό σας Ακόμη και στην περίπτωση που έχετε πάντα το κινητό μαζί σας, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείτε να λάβετε sms λόγω του ότι δεν έχει σήμα. Π.χ. όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, όταν είστε σε βουνά, σε κάποιο υπόγειο ή σε περιοχή που απλά έχει κακό σήμα η τηλεφωνία. Πάλι, ενώ ο συναγερμός θα στείλει το μήνυμα, εσείς θα αργήσετε να το λάβετε.
  3. Μπορεί να κλείσει από μπαταρία Ακόμη κι αν τα προηγούμενα 2 προβλήματα τα έχετε λύσει, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να τελειώσει η μπαταρία του τηλεφώνου σας. Και σε αυτή την περίπτωση απλά θα ενημερωθείτε αργότερα από ό,τι πρέπει και η ζημιά θα έχει γίνει.
  4. Αγνοείτε το χτύπημα – ειδοποίηση του κινητού Ας πάρουμε το ιδανικό σενάριο που έχετε πάντα το κινητό μαζί σας και αυτό έχει πάντα σήμα και μπαταρία. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείτε να ελέγξετε τι ακριβώς συμβαίνει. Π.χ. Ο περισσότερος κόσμος σε επαγγελματικά ραντεβού κλείνει το τηλέφωνό του ή το βάζει στο αθόρυβο και το ελέγχει μόλις τελειώσει. Ακόμη, μπορεί να κάνετε μια εργασία και να μη μπορείτε να τη διακόψετε ή μπορεί να κοιμάστε ή να βρίσκεστε σε δείπνο κ.λπ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή να μην δείτε εγκαίρως το μήνυμα που θα σας έχει στείλει ο συναγερμός σας.
  5. Έχετε ρυθμίσει το sms να πηγαίνει σε συγγενείς και φίλους Καλά όλα τα παραπάνω αλλά πολύς κόσμος αναφέρει ότι γι’ αυτό τον λόγο θα βάλει το μήνυμα να πηγαίνει σε 5-6 τηλέφωνα για να είναι σίγουρος ότι κάποιος θα το λάβει. Αυτό έχει από μόνο του αρκετά μειονεκτήματα γι’ αυτό και απαιτεί λίγο περισσότερο ανάλυση από τα προηγούμενα. Πρώτον: Όλοι νομίζουν ότι κάποιος από τους υπόλοιπους θα κάνει τις ενέργειες που πρέπει (π.χ. να καλέσει την αστυνομία) και τελικά κανείς δεν τις κάνει. Γνωρίζετε ότι έχουν γίνει έρευνες και έχουν δείξει ότι οι περισσότερες φωτιές σε δάση θα είχαν σβηστεί άμεσα αν όποιος τις έβλεπε έπαιρνε αμέσως τηλέφωνο την πυροσβεστική; Όταν ερωτήθηκε ο κόσμος που πέρασε από το σημείο είπε πως πίστευε πως έχει ενημερώσει την πυροσβεστική κάποιος άλλος. Δεύτερον: Υπάρχουν περιπτώσεις που όλοι οι συγγενείς και φίλοι είναι σε κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ. γάμοι , βαπτίσεις κ.λπ.) και κανείς δεν έχει το μυαλό του στον έλεγχο των τηλεφώνων για τυχόν σήματα συναγερμού. Τρίτον: Όταν υπάρχουν πολλοί που λαμβάνουν μηνύματα συναγερμού, πριν καλέσουν την αστυνομία καλούν ο ένας τον άλλον για να επιβεβαιώσουν πως δεν έχει γίνει κάποιο λάθος. Αυτό σημαίνει χάσιμο πολύτιμού χρόνου και άσκοπες ενέργειες. Τέταρτον: Επειδή τα περισσότερα σήματα που λαμβάνουν οι συγγενείς και οι φίλοι είναι λάθος σήματα (λάθος χειρισμοί ή ψευδοσυναγερμοί), μετά από 3-4 φορές που θα επικοινωνήσουν για να δουν τι συμβαίνει, αρχίζουν σταδιακά και τα αγνοούν με αποτέλεσμα απλά να μην γίνεται καμία ενέργεια. Πέμπτον: Αν συμφωνήσουν όλοι ότι σε κάθε σήμα θα καλούν την Αστυνομία πριν ελέγξουν τι έχει συμβεί, η Αστυνομία εκτός του ότι θα χρεώνει κάθε φορά για την άσκοπη κινητοποίησή της, μετά από κάποιο σημείο θα χάσει την αξιοπιστία της σε τέτοια τηλεφωνήματα (προς τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη) και δεν θα τα έχει σε προτεραιότητα.
  6. Η Αστυνομία δεν αντιδρά το ίδιο γρήγορα Ακόμη όμως κι αν όλα τα ανωτέρω γίνουν σωστά, η Αστυνομία δεν αντιδρά πάντα το ίδιο άμεσα. Καθημερινά, δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα και σήματα για τα οποία πρέπει να επέμβει και είναι αδύνατον να είναι σε όλα την κατάλληλη στιγμή και άμεσα. Οπότε, αξιολογεί κάθε σήμα και δίνει διαφορετική βαρύτητα σε ένα τηλέφωνο που θα την ενημερώσει ότι ένας συναγερμός χτυπάει από μία πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο, αν έχει επανέλθει ο συναγερμός, αν ο κλέφτης είναι ακόμη μέσα, ποιο σημείο παραβίασε κ.α. Οπότε τη στιγμή που πραγματικά θα χρειαστείτε την αστυνομία μπορεί να μην είναι εκεί για εσάς, καθώς όπως είναι λογικό θα έχει δώσει προτεραιότητα εκεί που είναι σίγουρη ότι πρόκειται για αληθινό συμβάν.

Παρόλο που όλα τα παραπάνω είναι αρκετά σοβαρά μειονεκτήματα πάντα υπάρχει η πιθανότητα να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια και η περιουσία σας να σωθεί. Όμως, υπάρχουν κάποια ακόμη μειονεκτήματα τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω όπου το sms δεν σας εξασφαλίζει σχεδόν καθόλου. Και δυστυχώς στις παρακάτω περιπτώσεις δεν κινδυνεύει μόνο η περιουσία σας αλλά και η ίδια σας η ζωή.

  1. Βραδινά περιστατικά Πολλά περιστατικά κλοπών γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν το σήμα συναγερμού αφορά το εξοχικό ή την επιχείρησή σας, χώρο δηλαδή που δεν είστε μέσα τη στιγμή της παραβίασης, υπάρχουν τα εξής πιθανά σενάρια που συμβαίνουν καθημερινά α) Να μην ακούσετε το τηλέφωνο β) Να το ακούσετε και μηχανικά να το κλείσετε γ) Να το ακούσετε, να το δείτε και να ξανακοιμηθείτε Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν θα κάνετε καμία ενέργεια και η περιουσία σας θα κινδυνεύσει. Τι γίνεται όμως όταν το περιστατικό γίνει στο σπίτι που κοιμάστε εσείς και η οικογένειά σας; Θα χτυπήσει ο συναγερμός τον οποίο και θα ακούσετε αφού θα σας ξυπνήσει και, ταυτόχρονα, θα σας έρθει και μήνυμα στο κινητό σας. Το οποίο μπορεί να το δείτε παρέα με κάποιον που μπορεί να σας απειλεί. Αν οι φίλοι και οι συγγενείς ακούσουν τα δικά τους μηνύματα και παρόλο που θα δουν και τον αφοπλισμό που θα σας υποχρεώσει ο κλέφτης να κάνετε, ενδιαφερθούν και σας καλέσουν, έχετε σκεφτεί ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν; Έχετε εκπαιδεύσει τους γνωστούς σας στο τι πρέπει να κάνουν και πώς; Ξέρετε αν θα αντιδράσουν σωστά;
  2. Αντιμέτωπος με τον κλέφτη Γνωρίζετε ότι αν κάποιος ξυπνήσει απότομα έχει μειωμένη κριτική ικανότητα και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αμέσως όλη τη δύναμη που διαθέτει; Μετά από πολλά ατυχήματα που έχουν συμβεί, έχει παρατηρηθεί ότι η ύπαρξη όπλου μέσα σε ένα σπίτι μπορεί να είναι τόσο θετική όσο και αρνητική, αφού τη στιγμή που θα το χρειαστεί ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει την κατάλληλη νοητική λειτουργία για να το χρησιμοποιήσει. Ακόμη, όσο μυϊκά δυνατός και αν είναι κάποιος δεν μπορεί να τα βάλει εύκολα με κάποιον που μπορεί να μην έχει τη δύναμή του, αλλά είναι πιο έτοιμος για πιθανή μάχη. Αυτό σημαίνει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, πρέπει να κάνει κάποιος άλλος τις ενέργειες για εσάς, ο οποίος να μην μπορεί να επηρεαστεί ψυχολογικά αλλά ούτε και να «αχρηστευτεί». Μόνο έτσι εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς.
  3. Αφοπλισμός ενώ σας απειλούν Σκεφτείτε την περίπτωση που κάποιος σας απειλεί με όπλο και σας αναγκάζει να βάλετε τον κωδικό αφόπλισής σας στο συναγερμό. Αν έχετε την αποστολή μηνύματος με sms ή θα πρέπει να αφοπλίσετε με τον κανονικό σας κωδικό (που σημαίνει καμία άλλη ενέργεια) ή θα αφοπλίσετε με τον μυστικό κωδικό απειλής που διαθέτει το σύστημά σας, ώστε να λάβουν οι συγγενείς και οι φίλοι σας το ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο. Όμως μαζί με τους γνωστούς σας, το μήνυμα θα έρθει και σε εσάς. Μπορείτε να φανταστείτε τη στιγμή που διαβάζετε μαζί με τον κλέφτη το μήνυμα που στείλατε; Είναι ακόμη μία περίπτωση που χρειάζεστε το Κέντρο Λήψης Σημάτων και τους εκπαιδευμένους χειριστές.

Όλα τα παραπάνω αν νομίζετε ότι είναι σενάρια φαντασίας, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι περιστατικά που ήδη γίνονται σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό έχουν τέτοιες δυνατότητες τα συστήματα συναγερμού. Στην Ελλάδα, ήδη έχουμε αποτρέψει ομηρίες ανθρώπων από ληστές, οι οποίοι είχαν μπει σε σπίτια την ώρα που οι οικογένειες ήταν μέσα. Και δυστυχώς η εγκληματικότητα αυξάνεται διαρκώς. Όπως είπαμε τα πλεονεκτήματα του sms είναι μόνο οικονομικά. Όμως, ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων κοστίζει λιγότερο από 1ευρώ την μέρα. Αξίζει να κάνετε αυτή την επένδυση για εσάς και την οικογένειά σας.

Ζήτησε Προσφορά