Γιατί Κέντρο Λήψης Σημάτων

Γιατί Κέντρο Λήψης Σημάτων

Για να είσαι ασφαλής κάθε στιγμή

Την δεκαετία του ’80, αν κάποιος τοποθετούσε ένα σύστημα συναγερμού είχε προστατέψει αποτελεσματικά το σπίτι του και την επιχείρηση του. Όταν χτυπούσε η σειρήνα όλη η γειτονιά έτρεχε να δει τι συμβαίνει και η αστυνομία έδινε προτεραιότητα στο περιστατικό.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Σχεδόν κάθε χώρος διαθέτει ένα σύστημα συναγερμού. Όμως οι περισσότεροι συναγερμοί παρουσιάζουν προβλήματα, πολλοί από τους ιδιοκτήτες δεν ξέρουν να τους χρησιμοποιούν και γενικά οι ψευδοσυναγερμοί είναι καθημερινό φαινόμενο. Πλέον κανείς δεν ενδιαφέρεται αν χτυπάει κάποιος συναγερμός και για αυτό και οι κλέφτες δεν φαίνεται να αγχώνονται ιδιαίτερα. Επίσης ένας διαρρήκτης μπορεί να αχρηστέυσει την σειρήνα, οπότε ακόμη κι αν κάποιος είχε όλη την καλή πρόθεση να βοηθήσει δεν θα μπορούσε να επέμβει αφού δεν θα άκουγε τίποτα.

Ο συναγερμός δεν εξασφαλίζει τον ιδιοκτήτη του χώρου ότι δεν υποστεί απόπειρα παραβίασης ή απόπειρα αχρήστευσης του. Ο συναγερμός τοποθετείτε αρχικά για να αποτρέψει τον κλέφτη, και έπειτα για να ενημερώσει ότι κάποιος προσπάθησε να παραβιάσει τον χώρο (τοπικά με τον ήχο από τις σειρήνες ή απομακρυσμένα με την αποστολή του σήματος συναγερμού). Ακόμη μπορεί να ενημερώσει και για την πιθανή προσπάθεια αχρήστευσης του (μόνο με την αποστολή σήματος).

Έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι απαραίτητη η σύνδεση του συστήματος συναγερμού με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων και η αποστολή των σημάτων κινδύνου σε αυτό.

Μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να ενωθεί το σύστημα συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι οι παρακάτω:

24ώρη άμεση και διαρκής παρακολούθηση
Έμπειροι χειριστές είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ώρο 365 ημέρες το χρόνο για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα χρειαστεί ανάλογα με το σήμα συναγερμού που θα λάβουν. Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα επεξεργάζονται και αναλύουν όλα τα σήματα συναγερμού και έτσι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο. Ξέρουμε από ποιο σημείο προσπάθησε να μπει ο διαρρήκτης, αν βρίσκεται ακόμη στο χώρο ή αν αποχώρησε, που κινήθηκε, αν οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ακόμη ανοικτά κ.α.
Οι χειριστές μπορούν ακόμη να δουν αν κάποιος προσπαθησε να αχρηστεύσει το συναγερμό, να διακόψει την επικοινωνία ή ακόμη και αν προσπάθησε να αφοπλίσει! Όλα αυτά τα σήματα δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει μέσα στο χώρο. Η αστυνομία βάζει σε προτεραιότητα σήματα με ξεκάθαρη εικόνα και ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι θα ενημερωθεί πλήρως για το τι συμβαίνει στο χώρο του.

Επαλήθευση των σημάτων κινδύνου
Κάθε σήμα συναγερμού δεν απαιτεί και τις ίδιες ενέργειες και κυρίως δεν απαιτεί την ενημέρωση των κρατικών αρχών. Μάλιστα η άσκοπη κινητοποίηση των αρχών τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του χώρου. Οι χειριστές του Κέντρου Λήψης Σημάτων όταν χρειάζεται επαληθεύουν τα σήματα συναγερμού για την άσκοπη αυτή κινητοποίηση αλλά και για την ηρεμία του ιδιοκτήτη. Σκεφτείτε να απουσιάζετέ από τον χώρο και να χτυπήσει ο συναγερμός από λάθος του παιδιού σας. Τι θα κάνατε εσείς εκείνη την ώρα; Έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα λόγω του ότι οι ιδιοκτήτες τρέχουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να ελέγξουν τι έχει συμβεί ενώ αυτό θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταβείτε στον χώρο σας, οι χειριστές θα σας ενημερώσουν αν πρέπει να πλησιάσετε ή όχι αφού ακόμη μπορεί να βρίσκεται μέσα ο διαρρήκτης και αυτοί το γνωρίζουν.

Προτεραιότητα στις κρατικές αρχές
Όλα τα παραπάνω και η ξεκάθαρη εικόνα που έχουν οι χειριστές του Κέντρου Λήψης Σημάτων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να δώσουν προτεραιότητα οι κρατικές αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομείο) στο σήμα συναγερμού και να επέμβουν άμεσα για την καταστολή πλέον του περιστατικού.

Ενεργοποίηση όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών πρόληψης
Το Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι η καρδιά των υπηρεσιών πρόληψης. Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία, εξαρτώνται από την λήψη του  σήματος συναγερμού από το σύστημα του πελάτη. Για να επέμβει λοιπόν το περιπολικό της εταιρείας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει διάρρηξη. Για να ενεργοποιηθεί πιστοποίηση του συναγερμού από το Κέντρο Λήψης Εικόνας χρειάζεται να λάβουμε σήμα συναγερμού (εκτός αν ο πελάτης διαθέτει υπηρεσία με video analytics). Για να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες του Κέντρου Μεγαφωνικής Υποστήριξης, πρέπει να λάβουμε το σήμα συναγερμού. Χωρίς λοιπόν την υπηρεσία του Κέντρου Λήψης Σημάτων όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά.

Προστασία όταν σας απειλούν να αφοπλίσετε
Μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορείτε να είστε πραγματικά ασφαλείς ακόμη κι αν κάποιος σας απειλεί με όπλο για να αφοπλίσετε το σύστημα σας. Οι συναγερμοί που χρησιμοποιούμε μας δίνουν την δυνατότητα να προγραμματίσουμε κωδικούς οι οποίοι όταν χρησιμοποιηθούν από εσάς θα απενεργοποιήσουν τις σειρήνες αλλά ταυτόχρονα θα στείλουν σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων ότι κινδυνεύετε και ότι αφοπλίσατε υπό απειλή. Έτσι θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μείνετε ασφαλείς και η Αστυνομία να βάλει το συμβάν σε προτεραιότητα αφού κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

Παρακολούθηση της καλής λειτουργίας του συστήματος
Τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού μπορούν να μας ενημερώσουν για πιθανές βλάβες των εξαρτημάτων τους ή για καταστάσεις τις οποίες πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε την λειτουργεία του συστήματος συναγερμού. Έτσι οι χειριστές του Κέντρου Λήψης Σημάτων μπορούν να γνωρίζουν αν το σύστημα χρειάζεται αντικατάσταση της μπαταρίας του, αλλαγή κάποιου περιφερειακού μηχανήματος, αν υπάρχει διακοπή ρεύματος στο χώρο (η οποία μπορεί να νεκρώσει το σύστημα), αν κάποιος έχει διακόψει την τηλεφωνική επικοινωνία κ.α.

Αποστολή των σημάτων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους
Ένα σύγχρονο και αξιόπιστο Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορεί να λάβει τα σήματα συναγερμού με διαφορετικούς τρόπους ώστε να παρέχει την μέγιστη ασφάλεια στον συνδρομητή ακόμη και εάν κάποιος προσπαθήσει να κόψει την επικοινωνία όπως αναφέραμε ανώτερο. Σκεφτείτε λοιπόν ότι μπορούμε να λάβυμε τα σήματα μέσω:

  1. Σταθερής τηλεφωνικής γραμμής
  2. Σταθερού τηλεφωνικού internet
  3. Κινητής τηλεφωνικής γραμμής
  4. Κινητού τηλεφωνικού internet
  5. Δορυφορικού internet
  6. Συχνότητας UHF και VHF
  7. Εξασφάλιση της ψυχικής σας ηρεμίας

Δεν αρκεί μόνο να είστε ασφαλής αλλά και να νιώθετε ασφαλής. Με την Falcon Security και την εμπειρία των 35 χρόνων ξέρετε ότι έχετε διπλά σας 24 ώρες το 24ωρο ανθρώπους έμπειρους να αντιδράσουν σε κάθε σήμα συναγερμού που θα λάβουν από το σύστημα σας. Αυτό είναι αρκετό για να ξενοιάσετε και να αφοσιωθείτε σε πιο σημαντικά για εσάς πράγματα. Γνωρίζετε ότι όταν είστε ήρεμοι απολαμβάνετε καλύτερα την ζωή και με τη σειρά του αυτό σας κάνει πιο παραγωγικούς ακόμη και στην εργασία σας;

Είμαστε εδώ με όλη μας την εμεπρία και τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τον κόσμο σας πιο ασφαλή!

Ζήτησε Προσφορά