ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ
 • Προστατέψτε την περιουσία σας από τη φωτιά, την 1η αιτία ολοσχερούς καταστροφής ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Ένα σπίτι και μία επιχείρηση δεν κινδυνεύουν μόνο από τους διαρρήκτες αλλά και από μία άλλη, εξίσου σημαντική απειλή: τη φωτιά. Η φωτιά, εξάλλου, είναι η πρώτη αιτία ολοσχερούς καταστροφής ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης παγκοσμίως.

Έπειτα, έρχονται οι αιτίες του σεισμού και άλλων φυσικών καταστροφών. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να προστατευθείτε από έναν, κατά τα άλλα, σύμμαχό μας…

Ένα σύστημα πυρανίχνευσης μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα συναγερμού, ώστε να πετύχουμε μείωση του κόστους.

 

Αποτελείται από την κεντρική μονάδα και τα περιφερειακά μηχανήματα, τα οποία μπορούν σε περίπτωση ανίχνευσης του καπνού ή της φωτιάς να σημάνουν συναγερμό και να στείλουν σήμα κινδύνου στο Κέντρο Λήψης Σημάτων της Falcon Security, ώστε να ειδοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι σύμβουλοι της Falcon Security θα σας ενημερώσουν και θα επιλεξούν τα κατάλληλα μηχανήματα πυρανίχνευσης, ανάλογα με τον χώρο τον οποίο πρέπει να προστατέψουμε γιατί, ειδικά στην περίπτωση της φωτιάς, ακόμα και το δευτερόλεπτο είναι σημαντικό.

 • ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

  Ο κεντρικός πίνακας είναι η καρδιά του συστήματος πυρανίχνευσης. Εδώ συνδέονται όλα τα απαραίτητα περιφερειακά του συστήματος ανάλογα με τις ανάγκες σας. Λειτουργεί με ρεύμα και διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία για την περίπτωση που υπάρξει διακοπή ρεύματος (τυχαία ή μη). Επίσης, διαθέτει μεταλλικό κουτί, το οποίο προστατεύει τα μηχανήματα από φθορές, σκόνη, νερό και πιθανή κακόβουλη καταστροφή τους. Είναι προφανές ότι πρέπει να επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή, διότι από την αξιοπιστία του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η παρεχόμενη ασφάλεια όλου του συστήματος.

 • ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

  Με τα πληκτρολόγια χειριζόμαστε το σύστημα πυρανίχνευσης. Μπορούμε να αφοπλίσουμε το σύστημα σε περίπτωση λάθους συναγερμού ή και να παρακάμψουμε κάποιες ζώνες από τη λειτουργία τους, σε περίπτωση που το επιθυμούμε. Τα περισσότερα κέντρα πυρανίχνευσης διαθέτουν ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε πληκτρολόγια σε διάφορα σημεία του χώρου και να πραγματοποιούμε το χειρισμό του συστήματος πυρανίχνευσης από εκεί για περισσότερη ευκολία.

 • ΣΕΙΡΗΝΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

  Οι σειρήνες πυρανίχνευσης συνήθως είναι σειρήνες κόκκινου χρώματος και μικρού μεγέθους. Διαθέτουν ενδεικτική λυχνία (flash) και ο ήχος που παράγουν σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι συγκεκριμένου τόνου και μοτίβου. Μάθετε περισσότερα για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των σειρήνων, καλώντας τους ειδικούς της Falcon Security.

 • ΜΠΟΥΤΟΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

  Το μπουτόν πυρανίχνευσης διαθέτει ένα επανατάξιμο πλαστικό κουμπί, το οποίο σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορούμε να το πατήσουμε για να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πυρανίχνευσης.

 • GSM - INTERNET

  Απαραίτητα περιφερειακά κάθε ολοκληρωμένου συστήματος συναγερμού. Μας παρέχουν την εναλλακτική επικοινωνία (μέσω κινητού δικτύου ή/και μέσω δεδομένων) όταν κοπεί το σταθερό τηλέφωνο του χώρου (συνήθως από τον διαρρήκτη πριν επιχειρήσει να παραβιάσει τον χώρο). Επίσης, μας δίνουν την δυνατότητα να χειριζόμαστε το συναγερμό μας από απόσταση κ.α.

 • ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΑΠΝΟΥ

  Οι ανιχνευτές καπνού τοποθετούνται στους χώρους που θέλουμε να προστατεύσουμε και συνδέονται στον πίνακα πυρανίχνευσης. Είναι μηχανήματα τα οποία μόλις αντιληφθούν την ύπαρξη καπνού στο χώρο, δίνουν σήμα συναγερμού. Ο πιο διαδεδομένος τύπος ανιχνευτή καπνού είναι ο φωτοηλεκτρικός. Ο συγκεκριμένος τύπος ανιχνευτή παρέχει τη μέγιστη αξιοπιστία για οικιακούς χώρους και μικρές επιχειρήσεις ελαχιστοποιώντας, παράλληλα, τους ψεύτικους συναγερμούς από μικροσωματίδια ή ρεύματα αέρα.

 • ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

  Οι ανιχνευτές θερμοκρασίας στην πραγματικότητα ανιχνεύουν την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας ενός χώρου, καθώς επίσης και την άνοδό της πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Οι συγκεκριμένοι ανιχνευτές χρησιμοποιούνται κυρίως σε χώρους όπου υπάρχει αρκετή σκόνη ή/και σωματίδια, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση δίνουν ψεύτικους συναγερμούς. Παραμένουν αξιόπιστοι αλλά καθυστερούν να δώσουν το σήμα συναγερμού σε σχέση με τους ανιχνευτές καπνού.

 • ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

  Υπάρχουν πολλά ακόμη περιφερειακά μηχανήματα, τα οποία μπορεί να συνδεθούν στον πίνακα πυρανίχνευσης, όπως οι ανιχνευτές φλόγας, οι ανιχνευτές επεξεργασίας αέρα, οι ακτίνες πυρανίχνευσης κ.α. Όμως, το κόστος απόκτησής τους είναι αρκετά υψηλό και γι’ αυτό το λόγο προτιμούνται σε επαγγελματικούς χώρους και όχι σε οικιακούς.

Falcon Security

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Απαντάμε στις δικές σας ερωτήσεις

Η συντήρηση που προτείνεται για τα συστήματα πυρανίχνευσης είναι η ετήσια. Για την σωστή λειτουργία των πυρανιχνευτών προτείνεται ο καθαρισμός τους τουλάχιστον κάθε 12 μήνες αφού με τον τρόπο αυτό αποτρέπουμε τους ψεύτικους συναγερμούς και ελέγχουμε τα μηχανήματα για την σωστή λειτουργία τους ώστε να λάβουμε το σήμα συναγερμού σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρανίχνευσης.

Εφόσον θέλουμε να πραγματοποιήσουμε σωστή κάλυψη του χώρου, το ιδανικό είναι να τοποθετηθούν σε κάθε χώρο ανιχνευτές. Όμως συνηθίζεται σε οικιακούς χώρους και σε μικρές επιχειρήσης να τοποθετούνται ανιχνευτές στους χώρους της κουζίνας. Επίσης στα σπίτια τοποθετούμε ανιχνευτές κίνησης στο σαλόνι (εφόσον υπάρχει τζάκι) αλλά και στο λεβητοστάσιο που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Ναι, εφόσον πρόκειται για οικιακούς χώρους ή για μικρά καταστήματα. Όλα τα περιφερειακά του συστήματος πυρανίχνευσης (ανιχνευτές καπνού, θερμοκρασίας κ.α.) μπορούν να συνδεθούν στον κεντρικό πίνακα του συστήματος συναγερμού και να καταλάβουν συγκεκριμένη ζώνη. Έτσι μπορείτε να γλιτώσετε διπλά κόστη που αφορούν τον κεντρικό πίνακα, τα πληκτρολόγια, τις σειρήνες, τα gsm κ.α. Επίσης η σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων για την 24ώρη παρακολούθηση του χώρου θα αφορά μόνο ένα σύστημα ασφαλείας και έτσι θα υπάρχει συνεχές όφελος για εσάς, αφού η μηνιαία χρέωση θα αφορά ένα σύστημα αντί για δύο.

Επωφεληθείτε της προσφοράς μας για ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗ.

Η εταιρεία μας προσφέρει δωρεάν οικονομοτεχνική μελέτη, βασισμένη στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση από εσάς.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ
 ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ / ΠΡΟΣΩΠΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ FALCON

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗ

Ζήτησε Προσφορά